صفحه 1 از 4 123 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 33
  1. #1
    عضو حرفه ای
    تاریخ عضویت
    Jan 2012
    نوشته ها
    606
    تشکر ها
    1,401
    تشکر شده 960 بار در 519 پست
    میزان امتیاز
    705

    تحلیل آزمایش های خون

    در این تایپک مباحث مربوط به آزمایش های خون ارائه میشه
    دوستان میتوانند با خوندن این اصلاعات خودشون آزمایش های خود را تحلیل کنند

  2. 3 کاربر مقابل از sayberiya عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  3. #2
    مدير کل
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    نوشته ها
    857
    تشکر ها
    2,722
    تشکر شده 1,758 بار در 687 پست
    میزان امتیاز
    988
    آزمایش خون به چه درد می خورد؟

    اولین آزمایشی که اغلب پزشکان در صدر آزمایش های درخواستی قرار می دهند و شاید بیشترین آزمایشی که شما نام آن را شنیده اید، cbc است. این آزمایش ساده و در عین حال پر از نکته های تشخیصی، در مدت کوتاهی قابل انجام است. برای چکاپ سلامت تان، در ابتدا پزشک درخواست آزمایش خون ساده یا همان cbc را می نماید. در این آزمایش، شمارش گلبول های قرمز، اندازه گیری شاخص های گلبول های قرمز مانند حجم متوسط آن ها، غلظت متوسط هموگلوبین، اندازه گیری هموگلوبین و هماتوکریت، شمارش گلبول های سفید، شمارش پلاکت ها و … صورت می گیرد. در واقع همه سلول های خونی و فاکتور های موجود در خون بررسی می شوند. با بررسی هر یک از موارد بالا یک سری بیماری را می توان تشخیص داد. برای مثال درباره گلبول های قرمز، انواع کم خونی ناشی از فقر آهن، ناشی از کمبود ویتامین b12 و اسید فولیک و … تشخیص داده می شود. بیماری هایی چون التهاب، عفونت و کمبود پلاکت و یا پرخونی و غیره نیز به این ترتیب تشخیص داده می شوند.
    وقتی ما دچار بیماری عفونی می شویم، برای دفاع و جنگیدن در برابر عوامل بیماری زا، تعداد گلبول های سفید در خون زیاد می شوند. بنابراین با شمارش گلبول های سفید که خود شامل لنفوسیت، منوسیت، بازوفیل و غیره است، پزشک شما به وجود سلامت یا بیماری و حتی نوع مشکل شما پی می برد. برای مثال در عفونت های ویروسی این افزایش تعداد بیشتر از نوع لنفوسیت است. هر گونه کاهش یا افزایش هر یک از گلبول های سفید می تواند نشان دهنده بیماری خاصی باشد و برای پزشک شما مفهومی دارد. در سرطان خون شکل نادری از گلبول سفید به نام “بلاست” در خون دیده می شود. یکی از فاکتور هایی که در آزمایش خون مورد بررسی قرار می گیرد، هماتوکریت نام دارد. در کم خونی هماتوکریت کاهش می یابد و در افراد با خون غلیظ، هماتوکریت افزایش می یابد. در افراد سیگاری تحت تاثیر مونو اکسید کربن و کمبود اکسیژن هوای دمی، غلظت خون افزایش یافته و موجب افزایش هماتوکریت می شود. در آزمایش cbc می توانیم میزان پلاکت های موجود در خون را نیز اندازه گیری کنیم. در برخی بیماری ها به دلیل کاهش تولید یا افزایش تخریب پلاکت بیمار مستعد خون ریزی مکرر شده و این تغییرات را در آزمایش cbc می توان بررسی کرد.

    سعی کنید در همه پست ها یک تصویر مرتبط قرار بدید .

    *** توجه***
    در صورت تمایل به همکاری
    اگر توانایی مدیریت یکی از بخشهای سایت را دارید با ما
    تماس بگیرید .


  4. 4 کاربر مقابل از Admin عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  5. #3
    مدير کل
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    نوشته ها
    857
    تشکر ها
    2,722
    تشکر شده 1,758 بار در 687 پست
    میزان امتیاز
    988
    تفسیر آزمایش خون

    تفسیر اجزای آزمایش خون


    گلبول های قرمز و سفید خون



    آزمایش کامل خون، همان آزمایش معروفی است که تعداد سلول-های اصلی خون طی آن اندازه-گیری می-شود.
    آزمایش خون یا CBC یا complete blood count به معنای «شمارش کامل خون» ، یکی از ابتدایی-ترین و در عین حال اصلی-ترین آزمایشاتی است که می-تواند زمینه تشخیص بسیاری از بیماری-ها را فراهم آورد و از همه مهم تر، بیانگر شرایط کلی و حیاتی بدن است.
    برای آشنایی بیشتر با اجزای این آزمایش و فهمیدن اینکه معنی آن چند حرف انگلیسی مثل RBC یا HCT با اعدادی که روبه-رویشان نوشته می-شود چیست، می-توانید مطالب زیر را دنبال کنید.


    RBC یا(Red blood cell )
    RBC مخفف سلول- قرمز خون است. این سلول-های قرمز خون یا همان گلبول-های قرمز، در واقع اصلی-ترین قسمت خون و عامل رنگ قرمز آن هستند. خود این رنگ قرمز به دلیل وجود ماده-ای به نام هموگلوبین است که به گلبول- قرمز کمک می-کند تا اصلی-ترین وظیفه خود یعنی حمل و نقل اکسیژن و دی-اکسیدکربن را انجام دهد. به طور خلاصه، گلبول-های قرمز، اکسیژن را از ریه به بقیه سلول-های بدن حمل می کنند.
    مقادیر طبیعی : بین 4/7 تا 6/1 میلیون در هر میکرو لیتر خون است. این عدد برای خانم-ها مقداری کمتر و در کودکان مقداری بیشتر است.

    چه چیزهایی باعث کاهش RBC می-شود؟
    خون-ریزی-های دستگاه گوارش مثل خونریزی معده یا روده، خون-ریزی-- از محل زخم، سوءتغذیه، کمبود آهن یا کمبود ویتامین B12 ، شکستن سلول-های خونی یا همولیز آنها در اثر بعضی بیماری-های خاص مثل فاویسم، بعضی مشکلات ژنتیکی مثل گلبول-های قرمز داسی شکل ، مشکلات مغز استخوان ، بیماری های کلیوی ، بیماری-های مزمن، تومورهای سرطانی و بیماری-های روماتویید (التهاب مفاصل).

    چه چیزهایی باعث افزایش RBC می-شود؟

    مقدار بالای گلبول قرمز می-تواند نشان-دهنده ظرفیت- بالای حمل اکسیژن باشد. در بعضی از ورزشکاران و همچنین هنگام زندگی در ارتفاعات به خاطر کمبود اکسیژن هوا ، RBC افزایش می یابد.
    بیماری-های ریوی یا کلا هر نوع بیماری- که هیپوکسی مزمن (کمبود اکسیژن طولانی مدت در بدن) ایجاد می-کند، مثل بیماری- قلبی مادرزادی ، باعث تولید بیشتر RBC می-شوند.

    نکته:

    - به طور طبیعی، گلبول قرمز بعد از تولید در مغز استخوان، 120 روز در خون زندگی می-کند و در آخر عمر خود خرد می-شود و به عناصر سازنده-اش تبدیل می-شود.
    - مقدار RBC در طی بارداری به طور طبیعی کمی کمتر نشان داده می-شود، چون حجم قسمت مایع خون افزایش پیدا می کند.
    - عدد RBC در واقع مقدار دقیق گلبول-های قرمز در 1میلی-لیتر خون است.
    - بسته به آزمایشگاه و نوع کیت مورد استفاده، ممکن است مقیاس شمارش این سلول فرق کند.
    - خوردن داروهایی مثل کلرامفنیکل هم باعث کاهش RBC می-شود.

    WBC یا (white blood cell )
    این سه حرف مخفف «سلول-های سفید خون» یا گلبول-های سفید هستند. اندازه-گیری مقدار گلبول-های سفید خون، یکی از روش-های اصلی برای تعیین وجود عفونت در بدن است، چون این سلول-ها که جزو سیستم دفاعی بدن هستند، در بیماری-های عفونی و غیرعفونی واکنش-های مختلفی از خود نشان می-دهند.
    شمارش WBCها دو جزء دارد: یکی مقدار کلی گلبول-های سفید در یک میلی-لیتر خون و دوم شمارش جزء به جزء این سلول-ها، چون گلبول- های سفید خون، پنج نوع مختلف دارند که کم و زیاد شدن هر کدام از این انواع، معنی خاص خود را خواهد داشت(تصویر پایین).
    کلمه «diff» که در جلوی CBC نوشته می-شود، درخواست برای شمارش همین انواع مختلف گلبول-سفید است.

    مقادیر طبیعی : در بزرگسالان و بچه-های بالاتر از 2 سال مقدار گلبول-سفید بین 5 تا 10 هزار در هر میلی-لیتر خون طبیعی است.
    محدوده خطر: WBC کمتر از 2500 و بیشتر از 30000 نشان-دهنده بیماری-هایی هستند که می-توانند گاهی خطرناک باشند.

    چه چیزهایی باعث کاهش WBC می-شود؟

    لکوپنی یا کاهش گلبول-سفید به مقادیر کمتر از 4 هزار گفته می-شود که معمولا در اثر نارسایی مغز استخوان، مسمومیت دارویی ، عفونت بسیار زیاد، سوءتغذیه، بیماری-های خودایمنی و ایدز به وجود می-آید. در بسیاری از انواع نارسایی-های مغز استخوان، مثلا بعد از شیمی-درمانی،- رادیوتراپی و ... هم این مقدار کاهش می--یابد.

    چه چیزهایی باعث افزایش WBC می-شود؟

    افزایش گلبول-سفید، ل***یتوز نام دارد و به مقادیر بالاتر از 10هزار گفته می-شود که به طور معمول نشان-دهنده عفونت، التهاب، تخریب بافت بدن، لوسمی یا سرطان خون است.
    ضربه و جراحت، استرس و تب هم مقدار WBC را افزایش می-دهد.

    نکته:

    - عمل اصلی گلبو-ل-سفید مبارزه با عفونت و حذف عوامل خارجی و مزاحم از بدن است و در مواقع آلرژ-ی-ها هم این سلول-ها مسئول بروز واکنش هستند.
    - تغییر هر کدام از انواع WBC معنی خاص خود را دارد و ممکن است نشان-دهنده عفونت با میکروب (مثل باکتری یا ویروس) و یا حتی استرس باشد.
    - فعالیت شدید بدنی و ورزش سنگین هم برای مدتی باعث بالا رفتن تعداد WBC در خون می-شود. بارداری و زایمان هم این مقدار را افزایش می-دهند.

    سعی کنید در همه پست ها یک تصویر مرتبط قرار بدید .

    *** توجه***
    در صورت تمایل به همکاری
    اگر توانایی مدیریت یکی از بخشهای سایت را دارید با ما
    تماس بگیرید .


  6. 3 کاربر مقابل از Admin عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  7. #4
    مدير کل
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    نوشته ها
    857
    تشکر ها
    2,722
    تشکر شده 1,758 بار در 687 پست
    میزان امتیاز
    988
    مقدار هموگلوبین و هماتوکریت

    Hgb یا (Hemoglobin)


    در برگه-های آزمایش مختلف ممکن است به صورت-های مختلف HGB،Hg، یا Hgb نوشته شود. همه این ها مخفف کلمه هموگلوبین، یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده گلبول های- قرمز است که با اکسیژن ترکیب می شود و آن را در خون حمل می کند.
    این ماده که در آن آهن به کار رفته، جایگاه-های مختلفی برای ترکیب با اکسیژن دارد. هموگلوبین در جایی که اکسیژن زیاد وجود دارد با آن ترکیب می-شود و در محیط کم اکسیژن، آن را آزاد می-کند.
    اندازه-گیری مقدارکلی هموگلوبین، به نوعی نشان-هنده تعداد گلبول-های قرمز است.
    مقادیر اصلی مقدار طبیعی : برای آقایان 14 تا 18 گرم در دسی-لیتر و برای خانم-ها مقادیر 12 تا 16 گرم در دسی-لیتر.
    محدوده خطر: هموگلوبین زیر 5 و بالای 20 مقادیر خطرزا به حساب می-آیند و حتما نیازمند رسیدگی فوری هستند.
    چه چیزهایی باعث کاهش هموگلوبین می-شود؟
    همان دلایلی که باعث کاهش گلبول-های قرمز می شوند، با تخریب هموگلوبین، مقدار آن را هم کم می کنند. کم-خونی، خون-ریزی شدید، سرطان، سوءتغذیه، بیماری لوپوس، بیماری-های کلیوی و بزرگی طحال باعث کاهش هموگلوبین می-شوند. مصرف آنتی-بیوتیک-ها، آسپیرین و ایندومتاسین و همچنین داروهای ضدسرطان هم مقدار هموگلوبین خون را کم می-کنند.
    چه چیزهایی باعث افزایش هموگلوبین می-شود؟
    مشکلات ریوی، سوختگی شدید، نارسایی مزمن ریه و از دست دادن زیاد آب بدن (دهیدراسیون-) مقدار این ماده حیاتی را افزایش می-دهند. داروهای جنتامایسین و متیل-دوپا هم هموگلوبین را افزایش می دهند.

    نکته:
    - مقدار هموگلوبین در بارداری کاهش می-یابد، چون با اینکه خون-سازی کمی بیشتر شده است، اما حجم مایع بدن و خون بالا رفته و مقدار کلی هموگلوبین در هر دسی-لیتر کاهش می-یابد.
    - زندگی در ارتفاعات هم به خاطر نیاز بیشتر بدن به اکسیژن و کمبود اکسیژن محیط، باعث تولید بیشتر هموگلوبین می-شود.
    - در طحال اغلب سلول-های پیر خون تخریب می-شوند. بزرگ شدن طحال، یعنی تخریب بیشتر سلول-ها و به دنبال آن کاهش گلبول های قرمز و هموگلوبین رخ می-دهد.
    HCT یا (Hematocrit)


    هماتوکریت یا HCT هم یکی از مقادیر اندازه-گیری گلبول قرمز است. به طور کلی «هِم» (heme) به معنای آهن است و هر جا در هر کلمه-ای آمد، حتما آن کلمه ارتباطی با گلبول قرمز دارد.
    هماتوکریت درصدی از حجم کل خون است که شامل گلبول های قرمز می باشد و با اندازه-گیری قسمت قرمز رسوب خون در لوله آزمایش نسبت به کل ارتفاع خون اندازه-گیری می-شود.
    به خاطر بیماری-ها و شرایط مختلفی که می-توانند اندازه-گیری هموگلوبین و گلبول قرمز را با اشکال مواجه کنند، HCT هم اندازه-گیری می-شود تا به طور مستقیم نشان-دهنده اندازه هموگلوبین و گلبول قرمز باشد. این عدد معمولا با درصد نشان داده می-شود.

    مقادیر طبیعی : 42 تا 52 درصد برای آقایان و 37 تا 47 درصد برای خانم-ها. در خانم-های باردار درصد بالاتر از 33 طبیعی است.

    محدوده خطر : HCT بالاتر از 60 درصد و پایین-تر از 15 درصد.
    چه چیزهایی باعث کاهش آن می-شود؟
    تقریبا همان عواملی که باعث کاهش هموگلوبین و گلبول های قرمز خون می شوند. شرایطی مثل پرکاری تیروئید، سیروز کبدی، نارسایی مغز استخوان و میلوم مولتیپلMultiple) (myeloma نیز باعث کاهش هماتوکریت می-شوند.
    چه چیزهایی باعث افزایش آن می-شود؟
    سوختگی، اسهال شدید، بیماری-های انسدادی ریوی، از دست دادن زیاد آب بدن، تولید بیش از حد گلبول قرمز از عوامل افزایش دهنده ی HCT هستند.

    نکته:
    - بیماری-هایی که باعث به وجود آمدن شکل-های غیرطبیعی گلبول قرمز می-شوند (مثل بیماری گلبول قرمز داسی--شکل) مقدار HCT را تغییر می-دهند.
    - وقتی مقدار گلبول سفید خیلی بالا باشد، بر مقدار HCT موثر است.
    - در صورت طبیعی بودن اندازه-های گلبول قرمز، مقدار هماتوکریت، سه برابر هموگلوبین است.
    - هماتوکریت را نباید بلافاصله بعد از خون-ریزی شدید اندازه-گیری کرد.

    سعی کنید در همه پست ها یک تصویر مرتبط قرار بدید .

    *** توجه***
    در صورت تمایل به همکاری
    اگر توانایی مدیریت یکی از بخشهای سایت را دارید با ما
    تماس بگیرید .


  8. 4 کاربر مقابل از Admin عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  9. #5
    مدير کل
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    نوشته ها
    857
    تشکر ها
    2,722
    تشکر شده 1,758 بار در 687 پست
    میزان امتیاز
    988
    مقدار پلاکت ها و سایر اجزای خون


    Plt یا پلاکت ها
    پلاکت-ها، اجزای کوچک مسطحی هستند که در خون وجود دارند و از بقیه سلو-ل-های خونی بسیار کوچک ترند. این ساختارها حاوی آنزیم-هایی هستند که باعث انعقاد خون می-شوند و وظیفه اصلی آنها جلوگیری از خون-ریزی و خارج شدن گلبول-قرمز از داخل رگ است.

    علامت Plt در آزمایش خون نشان-دهنده تعداد پلاکت-ها در هر میلی-لیتر مکعب خون است و عدد مربوط به آن معمولا بزرگ ترین عدد برگه آزمایش خون است.
    غیر از کنترل انعقاد خون، از میزان پلاکت برای بررسی روند بهبود نارسایی مغز استخوان و بیماری-های خونی هم استفاده می-شود.

    مقادیر طبیعی : پلاکت بین 150 هزار تا 400 هزار در هر میلی-مترمکعب خون برای بزرگسالان طبیعی است. در نوزادان این مقدار کمی بیشتر است.

    محدوده خطر : پلاکت زیر 50 هزار یا بیشتر از یک میلیون غیر طبیعی است و نیازمند توجه خاص است.

    چه چیزهایی پلاکت را کاهش می-دهد؟

    بزرگ شدن طحال، خون-ریزی شدید و مصرف پلاکت، لوسمی یا سرطان خون، ترومبوسیتوپنی، انواع وراثتی کمبود پلاکت، انعقاد منتشر خون در داخل رگ-ها، شیمی-درمانی بعد از سرطان، عفونت و نارسایی مغز استخوان باعث کاهش پلاکت می-شوند. عدم تولید پلاکت می-تواند به خاطر مشکلات استخوانی نیز باشد.

    چه چیزهایی پلاکت را افزایش می-دهد؟

    بیماری- آرتریت روماتویید، کم-خونی فقر آهن، مشکلات بعد از برداشتن طحال، بعضی سرطان-ها و بیماری-های ژنتیکی خاص باعث افزایش مقدار پلاکت می-شوند.

    نکاتی در رابطه با پلاکت خون

    - ورزش شدید و قدرتی باعث افزایش میزان پلاکت می-شود.
    - در هنگام قاعدگی مقدار پلاکت خون کمی کاهش پیدا می-کند.
    - قرص-های ضد بارداری باعث بالا رفتن مقدار پلاکت می-شوند.
    - داروی استامینوفن پلاکت را کاهش می-دهد.

    اجزای دیگر آزمایش خون

    به غیر از اجزای اصلی آزمایش خون مثل مقدار پلاکت، گلبول-سفید و قرمز، هموگلوبین، مقادیر دیگری مثل:
    MCV یا mean corpuscular volume و
    MCH یا mean corpuscular hemoglobin و
    MCHC یا mean corpuscular hemoglobin concentration وجود دارند که همه مربوط به گلبول-قرمز و اندازه و شکل و مقدار هموگلوبین آن هستند. مقادیر متفاوت هر کدام از این ها می-تواند نشان-دهنده ی نوع خاصی از کم-خونی باشد.

    چگونگی انجام آزمایش خون

    آزمایش خون یکی از ساده-ترین روش-های آزمایشی است. با پیشرفت تکنولوژی و وجود دستگاه-های جدید معمولا پس از چند دقیقه می--توان پاسخ این آزمایش را دریافت کرد.

    برای انجام این آزمایش حدود 5 تا 7 میلی-لیتر از خون وریدی (سیاهرگی) لازم است که معمولا آن را در یک لوله آزمایش که با ماده ضدانعقاد خون پوشیده شده است جمع-آوری می-کنند.
    برای ترکیب شدن بهتر ماده ضدانعقاد با خون، موقع- خون-گیری و کمی بعد از آن، لوله را تکان می-دهند. در طی انجام آزمایش باید از هر اتفاقی که موجب تخریب سلول-های خونی می-شود جلوگیری کرد. بعد از انجام آزمایش باید مدتی روی محل خون-گیری فشار آورد تا خون بند بیاید.
    در موارد کم--خونی شدید هم، خون-گیری برای انجام آزمایش خون مشکلی ایجاد نمی-کند. برای کسانی که از سوزن یا مشاهده ی خون ترس دارند، باید تمهیدات ویژه در نظر گرفت.
    بهترین زمان برای انجام آزمایش خون صبح و در شرایط طبیعی بدن است. استرس، فعالیت بدنی شدید و یا خون-ریزی حاد می-تواند نتایج آزمایش را کمی تغییر دهد.

    سعی کنید در همه پست ها یک تصویر مرتبط قرار بدید .

    *** توجه***
    در صورت تمایل به همکاری
    اگر توانایی مدیریت یکی از بخشهای سایت را دارید با ما
    تماس بگیرید .


  10. 4 کاربر مقابل از Admin عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  11. #6
    مدير کل
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    نوشته ها
    857
    تشکر ها
    2,722
    تشکر شده 1,758 بار در 687 پست
    میزان امتیاز
    988
    قند و چربی های خون


    برای اغلب ما این اتفاق افتاده است که نسبت به تفسیر نتایج آزمایش خون خود یا نزدیکان مان حساس شده باشیم، البته اغلب نتایج آزمایشات خون همراه با مقادیر مرجع و رفرانس هستند که کار را بسیار راحت نموده است.
    با وجود این، در بعضی موارد، علامت هایی اختصاری و یا در برخی موارد اطلاعات مختصر ما در مورد نقش بعضی مواد شیمیایی در بدن، ممکن است ما را گیج کنند که البته همین اتفاق، ما را به دانستن سریع تر نتیجه آزمایش حساس تر می کند.
    در اغلب موارد، به دنبال بروز مشکل یا بیماری مکلف به انجام تست خون می شویم، اما در موارد بسیاری هم تغییراتی در اجزاء خونی ما رخ می دهد که بدون انجام آزمایش هیچ موقع متوجه آن نمی شویم و این تغییرات در درازمدت بر روی سلامتی ما اثر سوء خود را نشان می دهند.

    امروزه، نتایج آزمایشات خون در قسمت های هماتولوژی، بیوشیمی، ایمونولوژی و ارزیابی هورمون ها به تفکیک ارائه می شوند. می توان گفت بیشترین تأثیر تغذیه در قسمت بیوشیمی خون قابل مشاهده است، چون مواردی نظیر قند خون، چربی خون، اوره و... در این بخش اندازه گیری می شوند.

    در این مقاله سعی شده است اطلاعات مختصری راجع به اجزاء تفکیک شده در قسمت بیوشیمی خون آورده شود. این توضیحات فقط به عنوان یک راهنمای اولیه ارائه می شوند تا شما با مکانیسم عمل مواد شیمیایی حمل شده در خون بیشتر آشنا شوید. هر گونه تفسیر دقیق نیاز به تداخل و دقت پزشک مورد نظر دارد و خارج از حوصله این بحث است.

    گلوکز یا قند خون (Fasting Blood Sugar = FBS):

    این ماده منبع اصلی تأمین انرژی در تمام موجودات زنده است. برای اندازه گیری قند خون فرد حتما باید ناشتا باشد، به همین دلیل واژه Fasting به کار می رود، یعنی بعد از مدت کوتاهی گرسنگی قند خون اندازه گیری شده است. این مدت حدود 10 تا 12 ساعت می باشد.
    اگر سطح قند خون فردی بعد از 12 ساعت ناشتا بیشتر از 105 میلی گرم در دسی لیتر باشد، نشان دهنده استعداد ابتلاء وی به دیابت در طی ده سال آینده است.
    میزان نرمال قند خون بین حداقل 65 تا 70 و حداکثر 100 تا 110 در محدوده بالا می باشد، البته افزایش خفیف قند خون ممکن است در اثر دریافت اخیر فرد باشد، اما اگر در آزمایشات مکرر میزان آن تغییری نکرد، فرد نیاز به توصیه های رژیمی برای پیش گیری از ابتلا به دیابت در آینده دارد.

    کلسترول (chol):
    ماده چرب زرد رنگی است که در خون جریان دارد و افزایش سطح آن با افزایش ریسک بیماری های قلبی رابطه مستقیم دارد.
    وجود کلسترول برای بدن حیاتی است، زیرا اعمال مهی در بدن انجام می دهد، مثلا برای عملکرد فیبرهای عصبی، تشکیل نمک های صفراوی، حفظ ساختمان غشاء سلول ها و به عنوان پیش ساز هورمون های ---- در بدن کاربرد دارد.
    میزان بالای آن در آزمایش نشان دهنده افزایش مصرف قند و کربوهیدرات و چربی در رژیم است و سطوح پایین آن نشان دهنده چربی کم در رژیم، سوء تغذیه و ... می باشد.
    تقریبا 40 درصد کلسترول از منابع غذایی تأمین می گردد(بقیه توسط خود بدن ساخته می شود)، بنابراین با رژیم کم کلسترول می توان آن را به راحتی تنظیم نمود.
    بیشتر منشا کلسترول رژیم، چربی های اشباع موجود در محصولات گوشتی حیوانی و فرآورده های لبنی پُرچرب هستند.
    کلسترول خود شامل دو نوع HDL و LDL است.

    LDL:
    LDL به نام " کلسترول بد " هم خوانده می شود و در واقع برای بدن ضروری است، چون کلسترول ساخته شده در کبد را برای نیازهای ساختمانی سلول حمل می نماید. اما مقادیر اضافی آن در دیواره رگ های و بافت ها رسوب می کند.
    توصیه پزشکان کاهش سطح LDL به کمتر از 130 میلی گرم در دسی لیتر است که البته در افرادی که دچار بیماری های قلبی هستند، بهتر است حتی به کمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر هم برسد.
    HDL:
    HDL به " کلسترول خوب " معروف است، زیرا وظیفه آن برداشت کلسترول اضافی از دیواره رگ ها و انتقال آن به کبد برای دفع کلسترول می باشد.
    میزان کم HDL در آزمایش، نشان دهنده دریافت رژیم غنی از کربوهیدرات تصفیه شده است. میزان HDL حدود 20 درصد کل کلسترول است. در بعضی آزمایشات نسبت کلسترول به HDL نیز آورده می شود که بهتر است کمتر از 5 باشد. مناسب ترین میزان آن در مردان بزرگسال بیشتر از 40 و در زنان بزرگسال بیشتر از 50 است. هر چقدر این مقادیر بیشتر باشند از نظر سلامتی مناسب تر است.
    در واقع نسبت LDL به HDL ارزش تشخیصی زیادی دارد و بهتر است این نسبت کمتر از 3 باشد. در افرادی که این نسبت در آن ها بین 3 تا 6 قرار دارد، جزو گروه ریسک متوسط هستند و اگر این نسبت بیشتر از 6 باشد، در گروه پُر خطر برای ابتلا به بیماری های قلبی قرار می گیرند.

    چربی خون( TG = تری گلیسیرید):
    تری گلیسیریدها در واقع دسته ای از چربی های بدن هستند که به عنوان سوخت و تامین انرژی برای متابولیسم بدن به کار می روند.
    افزایش سطح آن ها در خون معمولاً نشانه دریافت زیاد کربوهیدرات است و کاهش آن در هیپوتیروئیدی، سوء تغذیه و سوء جذب مشاهده می شود و در مقایسه با کلسترول، ارتباط ضعیف تری با بیماری های قلبی دارد.
    سطح آن به دریافت اخیر غذایی بسیار حساس است(خوردن غذای سبک قبل از آزمایش و حتی الامکان مصرف آن عصر روز قبل به طوری که 12 ساعت ناشنا رعایت شود، یکی از همین دلایل است).
    میزان مناسب تری گلیسیرید، معمولاً زیر 150 تا 200 بوده و در شرایط سنی مختلف متفاوت است. اگر میزان اندازه گیری شده، ضمن رعایت رژیم غذایی مناسب، بالاتر از 200 بود، توصیه جدی به انجام تمرینات ورزشی منظم روزانه می شود.

    بهنار عباسی مقدم

    سعی کنید در همه پست ها یک تصویر مرتبط قرار بدید .

    *** توجه***
    در صورت تمایل به همکاری
    اگر توانایی مدیریت یکی از بخشهای سایت را دارید با ما
    تماس بگیرید .


  12. 5 کاربر مقابل از Admin عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  13. #7
    کاربر پیشرفته
    تاریخ عضویت
    Jan 2012
    نوشته ها
    469
    تشکر ها
    208
    تشکر شده 697 بار در 369 پست
    میزان امتیاز
    568
    FBS:106
    Urea:37
    Creatinine:1.1
    Uric Acid :6.9
    Cholestrol:164
    Triiglyceride:32
    =============
    T4:9.2 ug
    T3:1 ng
    TSH:3.9 MicIU
    T3uptake:29 ng

    اسید اورم خیلی بالائه میانگینش 2-7 هست واس من 6.9 ولی هرچی حساب میکنم نمیتونم مصرف پروتئینم رو کم کنم راه دیگه ایی نداره؟؟
    ترسی گلسریدمم خیلی پایینه میدونم باید پایین باشه ولی یه کم عجیب نیس؟؟رنجش 150-200 هست واس من 32!
    90% بدنسازها اگه درخور یه بدنساز غذا بخورن پول یه کراتین هم براشون نمیمونه

  14. #8
    کاربر ساده
    تاریخ عضویت
    May 2012
    نوشته ها
    55
    تشکر ها
    225
    تشکر شده 114 بار در 48 پست
    میزان امتیاز
    137
    مصرف آب روزانت چقدرِ؟ معمولا به افرادی که اوریک اسید بالایی دارن توصیه مصرف زیاد آب رو می کنند.
    مصرف کربوهیدرات تو رژیم غذایی هم تاثیر داره روی تری گلیسیرید، چقدر مصرف می کنی در روز؟ اگر تحت رژیم هستی و مصرفت خیلی کمِ همین حدود می شه.منم تو دوران رژیم همین حدود بودم

  15. کاربر مقابل از mgh عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  16. #9
    کاربر پیشرفته
    تاریخ عضویت
    Jan 2012
    نوشته ها
    469
    تشکر ها
    208
    تشکر شده 697 بار در 369 پست
    میزان امتیاز
    568
    اندازه یه دلفین در روز اب و مایعات میخورم یعنی میشینم پای یه هندونه 8 9 کیلویی نصفش رو میخرم میام کمتر از جواب نیس اما خو مصرف پروتئینمم خیلی بالاس البته گوشت قرمز زیاد نمیخورم اما تخم مرغ زیاد میخورم
    اتفاقا دو ماهه باشگاه نمیرم رژیمم اصلا نیستم همه چی میخورم واسم خیلی عجیب بود چرا انقدر کمه
    90% بدنسازها اگه درخور یه بدنساز غذا بخورن پول یه کراتین هم براشون نمیمونه

  17. #10
    کاربر پیشرفته
    تاریخ عضویت
    Jan 2012
    نوشته ها
    469
    تشکر ها
    208
    تشکر شده 697 بار در 369 پست
    میزان امتیاز
    568
    راستی توی ازمایش ادرار هم هیچ مشکلی مثل دفع پروتئین این چیزا نبود تا تهش هرچی میخورم جذب میشه
    این متخصص تغذیه افزود: رژیم منابع غذایی سرشار از پورین مانند جگر، اندام*های غده*ای، ماهی*های كوچك مانند ساردین، گوشت، حبوبات مانند لوبیا، قارچ خوراكی، گل كلم و اسفناج است.
    تا دلتون هم بخواد توی رژیم روزانم از این موارد بالا نیست
    90% بدنسازها اگه درخور یه بدنساز غذا بخورن پول یه کراتین هم براشون نمیمونه

 

 
صفحه 1 از 4 123 ... آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •